klik untuk menang

Rabu, 3 April 2013

Drama Yang Selalu Terjadi di Mukabuku







"alololo cayang caye demam, wesau cangat2 neh"
alahai, elok kau belajar mengeja dulu bersama rakan sekelas lagipun yang kau risaukan
hanya demam biasa, bukan sakit yang berada di katil hospital.


"i dah bincang dengan parents i, kalau jadi mungkin bulan depan kita bertunang"
bukankah elok kau terus hubungi untuk memberitahu keputusan,
bukan menulis untuk jadi tatapan,
sedangkan hal masih diperingkat perbincangan bukan?


kau seorang perempuan dan kau memeluk kononnya seorang perempuan,
laga pipi jadi mainan.
tapi sedarkah kau dia itu lelaki dan bukannya perempuan,
mungkin mata kau sudah dikaburi
oleh panjang rambutnya dan tebal mekapnya yang berinci-inci?


kau mengambil bermacam-macam gambar,
lalu kau letak caption begini
"muka gemuk"
"muka lapar"
"muka mengantuk"
tapi mimik kau masih sama
tiada yang berubah,
seperti itu juga
jadi apa sebenarnya motif yang kau ingin sampai?





-Aku Menulis Untuk Berkongsi Pandangan Dunia-

3 ulasan:

Arol Mubin berkata...

Hahaha! Sekarang nie memang banyak drama kat Facebook. Paling tak suka yang last tue. Kadang2 upload gambar pastue letak caption, "Saya tahu saya tak cantik macam gf awak." Haaa, tahu takpe! Kahkah. :D

Berry Lavynia berkata...

haha..nak perhatian kot..
orang yang inginkan perhatian mungkin orang yg kurang kasih sayang... :P

Nana Liena berkata...

memang ramai drama king/queen kat facebook kak..sakit ja tengok status..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...