klik untuk menang

Selasa, 19 Mac 2013

Lima beradik kongsi satu isteri


Seorang ibu muda di New Delhi mendedahkan dia mempunyai lima suami. Yang menariknya kelima-limanya adalah adik beradik.


Rajo Verma, 21, tinggal dalam sebuah rumah satu bilik dengan kelima-lima suaminya dan tidur bersama suami berbeza setiap malam mengikut giliran.
Rajo berkata : "Pada awalnya ia rasa agak pelik dan saya tidak mempunyai suami kegemaran. "Suami pertamanya, Guddu, 21, menegaskan : "Kami semua melakukan seks dengannya tetapi saya tidak cemburu. Kami sebuah keluarga yang bahagia." Pasangan itu berkahwin mengikut mengikut istiadat Hindu yang diatur keluarga mereka empat tahun lalu dan dia menjadi satu-satunya suami Rajo yang sah. Tetapi adat di kampung mereka mewajibkan Rajo turut mengambil adik beradik suaminya sebagai suami. Mereka ialah Bajju, 32, Sant Ram, 28, Gopal 26, dan Dinesh - yang dikahwininya tahun lalu ketika pemuda itu mencecah usia 18 tahun.

Abang sulung Bajju berkata: Saya menganggap Rajo sebagai isteri saya dan tidur bersamanya sebagaimana adik saya yang lain." Rajo memesak, mengemas dan menjaga bayinya, Jay yang berusia 18 bulan ketika suaminya pergi bekerja di Dehradun, utara India.

Rajo berkata mengenai tradisi purba bergelar poliyandri: "Ibu saya turut berkahwin dengan tiga beradik. Bila saya berkahwin saya tahu saya terpaksa menerima semua lelaki itu sebagai suami." "Saya tidur dengan mereka mengikut giliran. Kami tiada katil, kecuali beberapa selimut. "Yang menariknya, saya mendapat lebih perhatian dan kasih sayang daripada kebanyakkan isteri lain."


Sumber : Harian Metro-Aku Menulis Untuk Berkongsi Pandangan Dunia-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...